Egyszerűen
facebook twitter Email


Autólízing - új és használt autó lízingelése

Az autólízing Magyarországon, mondhatni, még gyerekcipőben jár. Ha valaki autót, teherautót vagy akár motort akar venni, akkor csak a legutolsó helyen jut eszébe, hogy esetleg lízinggel is meg lehetne oldani a vásárlást. Az első gondolat az autóhitel, az autólízing csak keveseknél merül fel megoldásként.

A hitelpiac és az autópiac totális pangása közepette a bankok igyekeznek új és új konstrukciókat kitalálni, azonban kétség sem férhet hozzá, hogy a lízinghez hasonlóan kedvező feltételeket soha egyetlen klasszikus autóhitel folyósításával foglalkozó bank sem fog tudni nyújtani.

AUTÓLÍZING KALKULÁTOR

Igényelt hitelösszeg: forint Mennyi autólízinget kíván felvenni? Az autóhitel felvételéhez szükséges önerő adás-vétel finanszírozásnál lízingnél HUF alapon 20%, EUR alapon 35%, hitelnél HUF alapon 25%, EUR alapon 40%.
Évjárat: év / A megvásárolni kívánt jármű évjárata - a futamidő lejártakor a jármű legfeljebb 15 éves lehet.
Futamidő: Az autólízing futamideje 1 és 8 év között választható meg.
BAR (KHR)-lista? BAR / KHR listás státusza? (nem, passzív, aktív)
Felhívjuk figyelmét, hogy az autólízing kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.

Kérdése van? Hétfőtől vasárnapig 8 és 20 óra között hívható az autóhitel vonal: 70-703-2240

Sajnos az autólízingelés szó bizonyos botrányos esetek miatt Magyarországon szitokszóvá vált. Ilyenek voltak például azok a bűncselekmények, amelyeket úgy követtek el, hogy a lízingelt autókat kivitték Szerbiába, Bulgáriába stb., ott eladták, majd itthon bejelentették, hogy az autót ellopták. De a lízingelés összefonódott más bűnbandák neveivel is, amelyek nem érdemlik meg, hogy honlapunkon szerepelhessen a nevük.

Mi is tehát a lízingelés lényege?

A lízing és az autóhitel közti különbségekről, előnyökről és hátrányokról itt olvashat bővebben: Autóhitel vagy autólízing?. Hogyan tud kedvezőbb lenni minden banki hitelnél? Egy szóval: a rugalmasság. Ha bővebben meg akarjuk magyarázni, a következőre kell gondolnunk: az autólízing lényege, hogy ön nem közvetlenül X-től veszi meg autóját, teherautóját stb., hanem egy lízingcégtől. A cég tehát kifizeti a vételárat, majd ön már a cégnek fizeti apránként az autó árát. Ennek számtalan előnye van: például nem kell egyezkedni egy bankkal, amely rugalmatlan.

Egy céggel sokkal jobban szót lehet érteni, ha bármilyen probléma adódik a fizetés vagy a határidő körül. Emellett az autó stb. tulajdona a cégé, vagyis a bírálati folyamat egyszerűbb, gyorsabb, kevesebb papírt igényel, ön könnyebben jut a járműhöz.

Ha a lízingbeadó cég felszámolás alá kerül, önnek akkor sem kell aggódnia: mivel az autóról és a lízingelésről szerződése van, ezért az autót nem vehetik el öntől. Természetesen a jogi procedúra ilyen esetben nem egyszerű, de nem kell attól tartania, hogy kisemmizik. És, bár ez nem érinti az ön jogait, a lízingcégek néha kockázatosabb ügyfeleknek is odaadják a járművet, mivel annak tulajdonjoga náluk marad, így a renitens lízingelők ügyeit könnyen rövidre tudják zárni.

Az autólízing konstrukciók a hitelezésnél jobb feltételekkel kínálnak autóvásárlási lehetőséget. Sajnos az autó lízingkonstrukciók olyanok, hogy a lízingelés szinte felkínálja a lehetőséget a csalásra. Természetesen ilyenkor érdemes elgondolkodni azon is, hogy milyen kiváló feltételeket nyújthat egy olyan, a hitelezéshez hasonló finanszírozási forma, amelynél még azt is érdemes megkockáztatni az erre affinitást érzőknek, hogy csaljanak, mert a lebukás veszélye kicsi, a haszon pedig nagyon jelentős lehet. Senkit sem próbálunk persze rábeszélni arra, hogy bűnöző életmódot éljen, csak rá akarunk világítani az autólízing előnyös feltételeire, amelyek sajnos mindenkinek a figyelmét felkeltették.

Ha tehát azt állítjuk, hogy az autólízing nagyszerű feltételeket kínál illegális felhasználásra is, akkor ehhez hozzá kell tennünk, hogy a legális utak természetesen még jobbak. Nem csak azért, mert törvénytisztelő polgárként csak ezt az utat szabad járnunk, hanem azért is, mert a lízingelés valóban kiváló feltételeket kínál. Nem kell tehát ahhoz csalni, hogy a legtöbbet hozzuk ki egy lízingelésből, amely alapból kiváló feltételeket kínál.

Mi a lízing és miért "jobb" minden autóhitelnél?

Ha nem kizárólag a száraz számokra gondolunk (bár az autólízing ebben is a legjobb, mint majd később látni fogjuk), akkor is a lízingelést ajánljuk. Hogy miért? Mert a lízingcégek rugalmasabbak és emberbarátok, a bankok személytelenek és rugalmatlanok. Az autólízing feltételei egyszerűen kedvezőbbek. Ennek a hátterében az áll, hogy a bank csupán pénzt ad önnek az autója megvásárlásához, és azt szeretné minél gyorsabban és a piac által diktált legmagasabb kamattal visszakapni.

A lízingcégek helyzete teljesen más, és ebből ered minden előnyük: az autólízing cég ugyanis megveszi az autót, amelyet ön kinézett magának, és aztán behajtja az árát. Vagyis, a bankkal ellentétben a lízingcég igen kis kockázatot vállal, mivel az autó az övék, öntől csak az árát kérik el. Míg a bank bármikor szembesülhet azzal, hogy a tulajdonos nem fizet, elmarad, meghal, lerokkan stb., és utána fájhat a feje, a lízingcég dolga sokkal egyszerűbb: soha ne kerüljön sor rá, de ha az ügyfél bármilyen okból nem tud fizetni (betegség, munkanélküliség, halál – ez persze bekövetkezhet bármikor – vagy bármi egyéb), akkor a lízingcég elkönyveli, hogy az ő saját autóját nem lízingelik tovább, és egyszerűen visszaveszik a saját tulajdonukat, majd megkísérlik valaki másnak kiadni egy másik lízingkonstrukcióban. Ez a cég számára igen előnyös, hiszen semmit sem kell tenniük, nincs papírmunka stb., egyszerűen csak megszüntetik a szerződést. Az ön számára az ilyen konstrukciók pedig hihetetlenül jó feltételeket teremtenek: a cégek bátrabbak, szívesebben adnak hitelt, mivel kisebb a kockázat, amelyet el kell viselniük.

Melyek tehát az általuk kínált lízingkonstrukciók beharangozott, előnyös feltételei – mit mutatnak a száraz számok?

Feltételek

Lízingeléshez magánszemélyeknek és nem lakossági ügyfeleknek is csupán a használt vagy új autó árának 20%-át kell bemutatni, ez az önerő, amely az autóhitelhez képest (forint alapon 25, euróban 40%!) nagyon kedvező. Míg a hitelnél érdemesebb forint alapot választani a magasabb kamat ellenére is, addig a lízingelésnél ki lehet használni az euró alacsonyabb kamatát, esetleg romló árfolyamát, és közben nem kell csillagászati összegű önerőt felmutatni. A lízingkonstrukciókat ráadásul nem lakossági ügyfelek nyolc éves futamidővel választhatják (lakossági ügyfeleknek csak hét év).

A lízingelni kívánt autó értékének el kell érnie legalább az 500 000 forintot, és, ha használt autót vesz, arra is ügyeljen, hogy a kocsi a futamidő végén nem lehet 15 évesnél idősebb.

Az autólízing kalkulátor használata

Az autólízing kalkulátor segítségével kiszámoltathatja, hogy mennyibe kerülne havonta a megvásárolni kívánt autó lízingelése. Kiváló lízingkonstrukcióink biztosítják önnek, hogy a legjobb szerződést kötheti a legkedvezőbb feltételekkel. Ne igényeljen hitelt, válassza inkább a sokkal jobb, olcsóbb lízingelési lehetőségeket!

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Autóhitelezési fogalmak »

Az autóhitelezésben használt, és oldalunkon is gyakran előforduló legfontosabb kifejezések magyarázatát találja meg a fenti linkre kattintva.

Teherautó hitel online »

A teherautófinanszírozás keretében lehetőség nyílik 3,5t össztömeg alatti új és használt kistehergépkocsik hitelre történő megvásárlására.

Buszhitel igénylése »

Amennyiben használt buszt vagy teherautót, pótkocsit venne hitelre, akkor a jármű életkora a hitel lejártakor nem lehet több 12 évnél. Az online kalkulátor segítségével előzetes becslést készíthet, mennyibe kerülne adott összegű busz hitel törlesztése havonta.

Eurotax kalkulátor »

Hogyan működik az Eurotax kalkulátor? Töltse ki a szükséges mezőket, mi pedig e-mailben elküldjük önnek gépjárműve Eurotax katalógusban szereplő értékét, mindezt természetesen ingyen.
Facebook
Oldal