Egyszerűen

Új Suzuki Swift: megérkezett az új magyar népautó

Külsőleg első ránézésre a karosszéria nem nagyon változott, legalábbis első ránézésre, s laikus szemlélőnek, azonban a japán tervezők jelentős módosításokat hajtottak végre a Suzuki Swiften, amelyet nemrég mutattak be Esztergomban.

Méretiben nagyobb lett, tömege csökkent, talán egy kicsit szebb is lett elődjénél, üzemanyag felhasználása javult, teljesítménye növekedett. A korábbi adatokkal sem kellett szégyenkeznie a Swiftnek, ennek ellenére a tervezők mégis úgy érezték, van mit finomítani a modellen.

Hossza 3,76-ról 3,85 méterre, a tengelytáv 2,38-ról 2,43 méterre, a szélesség 1,69-ről 1,695 méterre végül, de nem utolsó sorban a magasság pedig 1,5-ről 1,51 méterre nőtt. Az általános méretbeli növekedés ellenére a karosszéria tömege 20kg-mal 980-ról 960 kg-ra csökkent, ez a növekedett teljesítményadatokkal egybevetve mindenképpen jó hír lehet, a fogyasztást tekintve.

Az új Suzuki Swift

A változtatásokat lényegében a 2005-ös modell frissítési igénye és annak hibáinak kijavítása hozta meg és sürgette. Ez a modell Európán eddig is jól teljesített, kiváltképp Magyarországon volt és ma is népszerű kisautó. Ilyen volt például néhány széria korai rozsdásodása, melyet a gyártó egy gondatlanul megválasztott felületkezelő anyag nyakába varrt. Vélhetően ehhez hasonló malőröktől mentes lesz az újjá varázsolt kisautó.

Az új modell forgalmazása itthon csak október környékén fog beindulni, addig a Suzuki még a kifutó széria eladására koncentrál, melynek ára közel megegyező marad a ránc felvarrt, új változatéval. Természetesen a régebbi modell ára csökkenni fog, de az új modell ár nem fogja az eget verdesni, várhatóan az eddigi szokásoknak megfelelően az ár-érték arány kedvező marad, s az elmúlt egy – másfél éves eladási mutató csökkenését feljebb tornázza a Suzuki háza tájékán. A magyarországi eladási ráta csökkenését a hasonló kategóriás, megfizethető árú modellekkel lehet magyarázni, ilyen például a Skoda Fabia, melyből szintén nem rég jelent meg ránc felvarrt változat.

Vissza a többi autós, pénzügyi hírhez »

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Gépjármű adásvételi minta szerződés (letöltés) »

A gépjármű adásvételi szerződés megalkotása első pillantásra nem tűnik bonyolultnak, ám ha nem felelünk meg bizonyos tartalmi kritériumoknak, akkor a szerződés nem lesz érvényes.




Facebook
Oldal