Egyszerűen

Autóhitel: csak okosan

Az elmúlt hat esztendő során a magyar lakosság mintegy 1600 mrd forintnyi gépjárműhitelt vett fel új és használt személyautó, motorkerékpár és kishaszongépjármű vásárlására.

Egy új felmérés rámutatott, hogy míg a vásárlók a jármű kiválasztására akár heteket is rászántak, addig a megfelelő autóhitel felkutatásával csupán 1-2 órát foglalkoztak.

Az átlagos autóhitel konstrukció 1,5 milliós hitelösszeget jelent 6 éves futamidővel (72 hónap), így könnyű belátni, hogy ha "csak" 1895 Ft-tal fizetünk többet, akkor ez a teljes futamidő alatt közel 140 ezer forintos extra terhet ró költségvetésünkre, a devizaárfolyamok ingadozásából eredő elképesztő veszteségekről nem is beszélve.

A kutatásban megkérdezettek ma már másképp döntenének, a pénzügyi kultúra fejlődésével a tudatosság a megfelelő autóhitel kiválasztására is több időt szánnának, nem az első útjukba eső ajánlatot fogadnák el, hanem az autókereskedők mellett más közvetítőktől, pénzintézetektől is kérnének tájékozatatást.

A felmérés szerint a legfontosabb szempontok a jármű kiválasztásakor a vételár és a márka volt, a távlati előnyök, úgymint gazdaságos fogyasztás, alacsony szervizköltségek nem játszottak olyan nagy szerepet.

Tanácsunk: érdemes alaposan utánajárni a különféle autóhitel ajánlatoknak, hiszen nem igaz, hogy nincs nagy különbség köztük! Gondolja meg, ha több évre adósságot vesz a nyakába, nem éri meg szakértő segítségét kérni? Nálunk ezt ingyen magkapja.

Vissza a többi autós, pénzügyi hírhez »

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Gépjármű adásvételi minta szerződés (letöltés) »

A gépjármű adásvételi szerződés megalkotása első pillantásra nem tűnik bonyolultnak, ám ha nem felelünk meg bizonyos tartalmi kritériumoknak, akkor a szerződés nem lesz érvényes.




Facebook
Oldal