Egyszerűen

Erőre kapott az autófinanszírozás

2012-ben vadonatúj autófinanszírozási konstrukciók jelentek meg a különféle bankok, lízingcégek, pénzügyi szolgáltatók kínálatában. A verseny következtében a korábban tapasztaltaknál kedvezőbb feltételekkel juthatunk új vagy használt autóhoz.

A pangás a finanszírozók óvatosságának volt kösöznhető, amely most enyhülni látszik. Tovább folytatódik az autólízing, pontosabban lízing részesedésének növekedése: nem csak személyautókat, hanem motorkerékpárokat és kishaszongépjárműveket is egyre nagyobb arányban finanszíroznak lízing igénybevételével. Az autófinanszírozás palettáján a forint alapú autóhitel és autólízing túlsúlya figyelhető meg, ami az elmúlt évek árfolyamingadozásainak tükrében egyáltalán nem meglepő. Hogy miért választják sokan a lízinget a hitellel szemben? A legnagyobb különbség az autóhitel és az autólízing között, hogy utóbbinál a futamidő végéig a finanszírozó tulajdonában marad a gépjármű, ami az egész folyamat kockázatát csökkenti, mert pl. a finanszírozás bedőlése esetén a bank, lízingcég sokkal egyszerűbben adhat túl a járművön, vagy találhat új lízingbevevőt. Ezen felül, vagy inkább ennek köszönhetően az autólízing már 20% önerő befizetése mellett elérhető, a hitel esetében 5%-kal nagyobb sajáterőre van szükség. Az autólízing fellendülése meglátszik a statisztikai mutatókon is: a hazai autófinanszírozás 60%-át tette ki a lízing már 2011. júniusában - összehasonlításképpen: négy évvel korábban ugyanez a mutató 10% körül volt.

Vissza a többi autós, pénzügyi hírhez »

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Gépjármű adásvételi minta szerződés (letöltés) »

A gépjármű adásvételi szerződés megalkotása első pillantásra nem tűnik bonyolultnak, ám ha nem felelünk meg bizonyos tartalmi kritériumoknak, akkor a szerződés nem lesz érvényes.




Facebook
Oldal