Egyszerűen

Hitelkiváltás vagy átruházás?

Hitelügyintézéssel, autóhitellel kapcsolatos írások olvasásakor, vagy egy-egy beszélgetés során nem egyszer halljuk a két, fentebb már említett szót: hitelkiváltás és átruházás. Halljuk őket, sőt, használjuk is, azonban pontos jelentésükkel nincsenek mindig tisztában.

A két megnevezés és a jelentésük között ugyanis fontos különbség van. Hitelkiváltásról akkor beszélünk, amikor az adós új konstrukciót szeretne kieszközölni magának a meglévő vagy másik hitelintézetnél. Megtörténhet, hogy egy alkusz, mint például az Autóhitel Alkusz segítségével új finanszírozó egységet keres, de az is lehetséges, hogy marad a meglévőnél. Kondíciók és feltételek függvénye. A hitel átvállalásáról akkor beszélünk, amikor a hitel konstrukciója megmarad, az adós személye viszont változik. A gépjármű tulajdonosa például szeretné eladni hitellel terhelt autóját, és megegyezik a vevővel, hogy az átvállalja az autón lévő hitelt, így a vásárlástól kezdve már a vevő  fizeti a törlesztőrészletet. Onnantól kezdve ő lesz az adós. Mindkét esetben lehet magánszemély és egyéni vagy társas vállalkozás is, amely elvégzi az ügyletet, és mindkét esetben az Autóhitel Alkusz tapasztalt munkatársai kiváló  segítséget jelentenek az adósnak. Mindkét esetben szükség van egy adósminősítésre, vagyis arra, hogy a hitelintézet letesztelje: a leendő vagy az újdonsült adós éppen abban a pillanatban hitelképes-e. Amennyiben nem, úgy a kérelem természetesen elutasításra kerül. Ha viszont az adós hitelképes, akkor már csupán a finanszírozható  összeget kell egyeztetni az akkor fennálló tartozással. Hitelkiváltás előtt célszerű  tanácsot kérni egy alkusztól, valamint előrelátó dolog egy hitelkalkulátor segítségével megnézni, milyen kondíciókat kaphatunk. Az Autóhitel Alkusz kalkulátora remek lehetőséget biztosít arra, hogy előzetes információkat kapjunk a jövőbeli törlesztőrészletekről. Hitelcsere, autóhitel kiváltás keretében ennek az értéknek egy bizonyos százalékát lehet készpénzkölcsönként igényelni, legyen akár tulajdonjog megszerzése, meglévő tulajdon behitelezése, vagy épp meglévő hitelkonstrukció átütemezése, kiváltása.

Vissza a többi autós, pénzügyi hírhez »

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Gépjármű adásvételi minta szerződés (letöltés) »

A gépjármű adásvételi szerződés megalkotása első pillantásra nem tűnik bonyolultnak, ám ha nem felelünk meg bizonyos tartalmi kritériumoknak, akkor a szerződés nem lesz érvényes.




Facebook
Oldal