Egyszerűen

Elindul az Útdíj Hitelprogram

A július 1-jétől bevezetett e-útdíjfizetési kötelezettség hitelből is teljesíthető lesz. Elindul ugyanis az Útdíj Hitelprogram, melynek célja, hogy a fuvarozók – elsősorban a kis- és középvállalkozók – számára ne okozzon anyagi problémákat az új rendszerre való átállás. Az új hitelkonstrukcióra vonatkozó szabályokat a magántulajdonos árufuvarozók versenyképességének javításáról szóló 1339/2013. (VI.14.) kormányhatározat tartalmazza.

Gépjárművenként legfeljebb egymillió forintos hitel jár: a fuvarozók kedvező feltételekkel vehetik igénybe a hitelt, melynek kamata nem haladja meg a BUBOR+1,5 százalékot. A fuvarozók legfeljebb gépjárművenként egymillió forintos hitelt kaphatnak. A futamidő egy év, amely kétszer meghosszabbítható. Az állam 4 százalék kamattámogatás biztosításával segíti a szállítmányozó vállalkozók hitelhez jutását. A hiteligényléseket a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségéhez (VOSZ), a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt.-hez és a Területi Kereskedelmi és Iparkamarákhoz lehet benyújtani.

Széles kör számára válik elérhetővé az újfajta útdíjfizetés: a Nemzetgazdasági Minisztérium kidolgozta kompenzációs csomag segíti a fuvarozókat a használatarányos e-útdíjrendszerre való áttérésben. A KAVOSZ létrehozta Útdíj Hitelprogram jóvoltából a vállalkozók szélesebb köre számára válik elérhetővé az újfajta útdíjfizetés. A 2013. július 1-jével bevezetésre került e-útdíjfizetési kötelezettség fedélzeti egység (OBU) segítségével vagy előre váltott viszonylati jegy megvásárlásával teljesíthető.

Érdemes minél hamarabb beszerezni a fedélzeti egységet: a fedélzeti egység használata azok számára ideális, akik rendszeresen és általában ugyanazon az útvonalon szállítanak. Ahhoz, hogy legálisan használhassa a magyarországi fizetős útszakaszokat, érdemes minél hamarabb beszereznie az OBU-t, hiszen jelenleg rengeteg fuvarozó vásárol belőle, így gyorsan kimerülnek a készletek. A sorban állás elkerülése végett vásároljon webáruházból, ahol néhány kattintással beszerezheti az eszközt.

Vissza a többi autós, pénzügyi hírhez »

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Gépjármű adásvételi minta szerződés (letöltés) »

A gépjármű adásvételi szerződés megalkotása első pillantásra nem tűnik bonyolultnak, ám ha nem felelünk meg bizonyos tartalmi kritériumoknak, akkor a szerződés nem lesz érvényes.




Facebook
Oldal