kalk.

Gyorsk.

Autóhitel kiváltás, hitelátvállalás

Mindenképpen érdemes felülvizsgálni, majd kiváltani korábban felvett autóhitelét, ugyanis jelentős összeget takaríthat meg havonta.

A bankok versenyének köszönhetően régi, korszerűtlen autóhitelét jobb, kedvezőbb törlesztőrészletű hiteltermékekre cserélheti. Az autóhitel kiváltás a megoldás az Ön számára, ha meglévő drága hitelét olcsóbbra cserélné, ezáltal a havi törlesztőrészletek jelentette terheit szeretné csökkenteni a futamidő meghosszabbításával.

AUTÓHITEL KIVÁLTÁS KALKULÁTOR

Igényelt hitelösszeg: forint Mennyi autóhitelt kíván felvenni?
Évjárat: év / A jármű évjárata - a futamidő lejártakor a jármű legfeljebb 15 éves lehet.
Futamidő: Az autóhitel kiváltás futamideje 1 és 8 év között választható meg.
BAR (KHR)-lista? BAR / KHR listás státusza? (nem, passzív, aktív)
Felhívjuk figyelmét, hogy az autóhitel kiváltás kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.

A hitelkiváltás akkor is hasznos lehet, ha kisebb összegű hiteltartozását lezárva nagyobb összeget szeretne felvenni gépjárművére, mivel abban az esetben, ha a finanszírozó bank által nyújtott hitelösszeg magasabb, mint a korábbi hitel lezárásához szükséges összeg, akkor a különbözetet Ön készpénzben megkapja.

Ha már több helyen is hangsúlyoztuk a hitelkalkulátorok fontosságát, akkor ez aztán tényleg az a hitelfajta, amelynek a felvétele előtt a kalkuláció elengedhetetlen. Tulajdonképpen a többi autóhitel vagy autóhoz kapcsolódó hitel felvehető kalkulátor használata nélkül is, egyszerűen csak ránézve a THM-re, azonban ez a hitel nem is létezne, ha nem lennének hitelkalkulátorok.

Az autóhitel kiváltás lényege nagyon egyszerű, olyan, mint a valóra vált álom: van egy egymillió forintos hitele, amelyre fizet havi mondjuk 20 000 forint törlesztést, és ezt egyszerűen lecseréli egy másik egymilliós hitelre, amelyre csak 17 000 forintot fizet. Ennyi. Van ilyen? Hogyne lenne, különben nem kínálnánk.

Mi is ez az egész? Hogyhogy ilyen létezik? Miért nem lehet róla többet hallani?

Menjünk sorban. A hitelkiváltó hitel általunk kínált típusai jelzálogkölcsönnel kombinált autóhitelek. Autóhitelek olyan értelemben, hogy a meglevő gépjármű hitel lecserélésére veheti fel őket. Természetesen bármilyen egyéb célra is fordíthatja az összeg fennmaradó részét, erről később lesz szó. Jelzálog típusú a hitel azért, mert amikor felveszi az autóhitel kiváltására a kölcsönt, akkor az ön saját autóját ajánlja fel fedezeti tárgyként. Magyarul: ha valamiért nem fizetne, akkor a bank elárverezheti az autót. Ez elég keményen hangzik (és ha bekövetkezik, az is), de erre valójában csak nagyon ritkán kerül sor, ráadásul az autóhitel kiváltás lényege éppen az, hogy a magas havi törlesztést elkerüljük, csökkentsük. Ehhez elengedhetetlen a hitelkalkulátor, amellyel megnézheti, hogy van-e értelme megpróbálni kiváltani a hitelét, olcsóbbat keresni helyette.

A hitelek piacán folyamatos a mozgás, így valószínű, hogy van jobb hitel annál, mint amit ön egykoron felvett akár autóvásárláshoz, akár más célra.

Feltételek

A bevont autó nem lehet 12 évesnél idősebb, és amikor a hitelkiváltó hitel lejár, akkor is legfeljebb 15 éves lehet. Egy tíz éves autóra tehát legfeljebb öt éves futamidővel vehet fel hitelt.

A fedezetként bevitt autó EuroTax-értékének 60-80%-át veheti fel hitelként. Ha a fenti példánál maradva 500 00 forintot szeretne, akkor az autó értéke valamivel több, mint 600 000 forint kell, hogy legyen. Az EuroTax-értéket kollégáink fogják kiszámolni, ha segítséget kér tőlünk a hitelfelvételhez.

A hitel felvehető forintban vagy euróban, előbbi magasabb kamatokat kínál, utóbbinál az árfolyam-ingadozások jelenthetnek gondot, de az euró alapú hitel természetesen mindig sokkal jobb kamattal rendelkezik, mint a forint alapú. A hitelkalkulátor a jobb, vagyis euró alapú hitellel számol, mivel ez még akkor is jobban megéri, ha a forint akár 350-as szintig gyengül az euróval szemben – márpedig ennek a valószínűsége szinte nulla, és ha mégis bekövetkezne, akkor hazánkban olyan állapotok uralkodnának, hogy a legkisebb gondunk is nagyobb lenne annál, mint hogy éppen mennyi az euró árfolyama.

A hitelkiváltó kölcsönt felvehetik magánszemélyek és vállalkozások, cégek is, a feltételek pontosan ugyanolyanok minden esetben, csak a bemutatandó iratok listája nem egyezik (természetesen).

Végül ismét hadd hívjuk fel a figyelmét az autóhitel kiváltás kalkulátorra, hogy mennyi lenne a hitelkiváltás havi törlesztése. Így kollégáink segítségével láthatja, hogy mennyit spórolna az új hitellel.

Ha munkatársaink segítségét kéri, mi visszahívjuk önt vagy emailben tájékoztatjuk a hitele részleteiről. Bármikor meggondolhatja magát, semmilyen kötelezettséget sem vállal, ha érdeklődik az esetleges hitelkiváltó megoldások iránt.

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

Autóhitelezési fogalmak »

Az autóhitelezésben használt, és oldalunkon is gyakran előforduló legfontosabb kifejezések magyarázatát találja meg a fenti linkre kattintva.

Teherautó hitel online »

A teherautófinanszírozás keretében lehetőség nyílik 3,5t össztömeg alatti új és használt kistehergépkocsik hitelre történő megvásárlására.

Buszhitel igénylése »

Amennyiben használt buszt vagy teherautót, pótkocsit venne hitelre, akkor a jármű életkora a hitel lejártakor nem lehet több 12 évnél. Az online kalkulátor segítségével előzetes becslést készíthet, mennyibe kerülne adott összegű busz hitel törlesztése havonta.

Eurotax kalkulátor »

Hogyan működik az Eurotax kalkulátor? Töltse ki a szükséges mezőket, mi pedig e-mailben elküldjük önnek gépjárműve Eurotax katalógusban szereplő értékét, mindezt természetesen ingyen.
Oldal