kalk.

Gyorsk.

Az autólízing feltételei

Ha lízingelni szeretne, akkor a legjobb helyen jár. Tudta, hogy a lízingkonstrukciók mind magánszemélyek, mind vállalkozások számára egyedülállóan kedvező feltételeket kínálnak? Ha nem, olvassa el a feltételek ismertetését, és győződjön meg róla, hogy nincs jobb, mint az autólízing.

FeltételekA lízingelés a bank vagy bármilyen más pénzintézet számára sokkal kisebb kockázattal jár, mint egy autóhitel kihelyezése, ezzel magyarázható, hogy miért olyan kiválóak a lízingelés feltételei. Az egyszerűség kedvéért mondjuk azt, hogy a bank lesz a lízingbeadó. Milyen körülmények miatt tud a bank kedvezőbb törlesztést kínálni, mintha hitelt folyósítana önnek?

A legfontosabb, mindennek az alapja, hogy az autó, amelyet ön kinéz, és lízingelni fog, valójában a szerződésben meghatározott futamidő lejártáig a bank tulajdonát fogja képezni. Vagyis: a pénzintézet a saját tulajdonában levő autóval sáfárkodik. A bank megveszi a kocsit, majd önnek átengedi korlátlan használatra – amelynek természetesen velejárója, hogy minden költséget ön áll, legyen az műszaki, szerviz stb. –, ön pedig havonta mintegy bérli a kocsit egy bizonyos összegért. Az autólízing lényege egy albérlettel szemben, hogy miközben ön fizeti a lízingdíjat, nem egyszerűen csak használja az autót, mint az albérletet, hanem apránként meg is veszi azt. Amikor a lízing futamideje lejárt, akkor ön megkapja az autót, vagy esetleg, ha úgy határozták meg a feltételek a szerződésben, akkor valamilyen összeg ráfizetésével kerül át a jármű a tulajdonába. Az autó lízing kalkulátor segítségével kiszámoltathatja, hogy milyen összeghez és futamidőhöz mekkora törlesztés társul.

És ha már itt tartunk, akkor talán röviden be is mutathatjuk, hogy melyek az autólízing szerződések feltételei, előnyei. Ezek az ön számára kézzelfogható előnyök tulajdonképpen mind abból következnek, hogy a lízingbeadó nagyobb biztonságban érzi magát, mintha csak a pénzt adná oda önnek egy autó vásárlásához, ezért – egyszerűen fogalmazva – többet megenged az ügyfélnek, mint egy autóhitel esetén.

Az autó lízing szerződés magánszemélyeknek legfeljebb hét évre szólhat, nem természetes személyeknek nyolc évre. A szerződés szövegét úgy állítják össze, hogy a lízingösszeg lejártakor az autó egyből átmegy az ön tulajdonába, de választhatja azt is, hogy hét vagy nyolc év múlva még valamennyit rá kell fizetni az autóra. Itt tér nyílik játszani a számokkal: egyik esetben értelemszerűen magasabb lesz a havi törlesztés, viszont a végén nem kell fizetni semmit, a másik esetben alacsonyabb (akár sokkal alacsonyabb) is lehet a havi törlesztés, viszont a futamidő lejártakor egy kisebb-nagyobb összeget még be kell fizetni, hogy pótolja az elmaradást. A havi törlesztésről az autólízing kalkulátor ad felvilágosítást.

A lízingszerződések sokkal nagyobb rugalmasságot engednek meg a fizetés más tényezőinél is: fizethet euróban vagy forintban, és az elszámolás is lehet euró vagy forint alapú. Bizonyos esetekben akár az is kérhető, hogy ne havonta, hanem nagyobb lépésekben fizethesse a törlesztőt.

A lízing szerződést legfeljebb 12 éves autóra, teherautóra, kishaszonjárműre stb. lehet megkötni, természetesen az sincs kizárva, hogy új autót lízingeljen. A futamidő megválasztásakor viszont figyelemmel kell lenni arra, hogy az autó a lízing végén sem lehet 15 évesnél idősebb. Az autólízing kalkulátorba tehát ennek megfelelően írja be a futamidőt. Egy tíz éves autónál hiába lehetne elméletileg nyolc év, akkor is csak öt évet írhat be!

Az önerő kérdése minden autólízingnél és autóhitelnél kulcsfontosságú feltétel, tehát semmiképpen sem felejtkezhetnek meg róla. Ha euró alapon számoltatja ki a törlesztést, akkor a lízingelés megkezdéséhez 35% önerőt kell felmutatnia. Vagyis egy kétmillió forintos autó esetén bizonyítania kell, hogy rendelkezésére áll 700 000 forint a bankszámláján. Ha forint alapú lízinget választ, akkor az önerő csak 20%. A fenti példánál maradva tehát ekkor csak 400 000 forintra van szüksége.

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

Autóhitelezési fogalmak »

Az autóhitelezésben használt, és oldalunkon is gyakran előforduló legfontosabb kifejezések magyarázatát találja meg a fenti linkre kattintva.

Teherautó hitel online »

A teherautófinanszírozás keretében lehetőség nyílik 3,5t össztömeg alatti új és használt kistehergépkocsik hitelre történő megvásárlására.

Buszhitel igénylése »

Amennyiben használt buszt vagy teherautót, pótkocsit venne hitelre, akkor a jármű életkora a hitel lejártakor nem lehet több 12 évnél. Az online kalkulátor segítségével előzetes becslést készíthet, mennyibe kerülne adott összegű busz hitel törlesztése havonta.

Eurotax kalkulátor »

Hogyan működik az Eurotax kalkulátor? Töltse ki a szükséges mezőket, mi pedig e-mailben elküldjük önnek gépjárműve Eurotax katalógusban szereplő értékét, mindezt természetesen ingyen.
Oldal