Egyszerűen

Gyorsk.

Autólízing - új és használt autó lízingelése

Az autólízing Magyarországon, mondhatni, még gyerekcipőben jár. Ha valaki autót, teherautót vagy akár motort akar venni, akkor csak a legutolsó helyen jut eszébe, hogy esetleg lízinggel is meg lehetne oldani a vásárlást. Az első gondolat az autóhitel, az autólízing csak keveseknél merül fel megoldásként.

A hitelpiac és az autópiac totális pangása közepette a bankok igyekeznek új és új konstrukciókat kitalálni, azonban kétség sem férhet hozzá, hogy a lízinghez hasonlóan kedvező feltételeket soha egyetlen klasszikus autóhitel folyósításával foglalkozó bank sem fog tudni nyújtani.

AUTÓLÍZING KALKULÁTOR

Igényelt hitelösszeg: forint Mennyi autólízinget kíván felvenni? Az autóhitel felvételéhez szükséges önerő adás-vétel finanszírozásnál lízingnél HUF alapon 20%, EUR alapon 35%, hitelnél HUF alapon 25%, EUR alapon 40%.
Évjárat: év / A megvásárolni kívánt jármű évjárata - a futamidő lejártakor a jármű legfeljebb 15 éves lehet.
Futamidő: Az autólízing futamideje 1 és 8 év között választható meg.
BAR (KHR)-lista? BAR / KHR listás státusza? (nem, passzív, aktív)
Felhívjuk figyelmét, hogy az autólízing kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.

Sajnos az autólízingelés szó bizonyos botrányos esetek miatt Magyarországon szitokszóvá vált.

Ilyenek voltak például azok a bűncselekmények, amelyeket úgy követtek el, hogy a lízingelt autókat kivitték Szerbiába, Bulgáriába stb., ott eladták, majd itthon bejelentették, hogy az autót ellopták. De a lízingelés összefonódott más bűnbandák neveivel is, amelyek nem érdemlik meg, hogy honlapunkon szerepelhessen a nevük.

Mi is tehát a lízingelés lényege?

A lízing és az autóhitel közti különbségekről, előnyökről és hátrányokról itt olvashat bővebben: Autóhitel vagy autólízing?. Hogyan tud kedvezőbb lenni minden banki hitelnél? Egy szóval: a rugalmasság. Ha bővebben meg akarjuk magyarázni, a következőre kell gondolnunk: az autólízing lényege, hogy ön nem közvetlenül X-től veszi meg autóját, teherautóját stb., hanem egy lízingcégtől. A cég tehát kifizeti a vételárat, majd ön már a cégnek fizeti apránként az autó árát. Ennek számtalan előnye van: például nem kell egyezkedni egy bankkal, amely rugalmatlan.

Egy céggel sokkal jobban szót lehet érteni, ha bármilyen probléma adódik a fizetés vagy a határidő körül. Emellett az autó stb. tulajdona a cégé, vagyis a bírálati folyamat egyszerűbb, gyorsabb, kevesebb papírt igényel, ön könnyebben jut a járműhöz.

Ha a lízingbeadó cég felszámolás alá kerül, önnek akkor sem kell aggódnia: mivel az autóról és a lízingelésről szerződése van, ezért az autót nem vehetik el öntől. Természetesen a jogi procedúra ilyen esetben nem egyszerű, de nem kell attól tartania, hogy kisemmizik. És, bár ez nem érinti az ön jogait, a lízingcégek néha kockázatosabb ügyfeleknek is odaadják a járművet, mivel annak tulajdonjoga náluk marad, így a renitens lízingelők ügyeit könnyen rövidre tudják zárni.

Az autólízing konstrukciók a hitelezésnél jobb feltételekkel kínálnak autóvásárlási lehetőséget. Sajnos az autó lízingkonstrukciók olyanok, hogy a lízingelés szinte felkínálja a lehetőséget a csalásra. Természetesen ilyenkor érdemes elgondolkodni azon is, hogy milyen kiváló feltételeket nyújthat egy olyan, a hitelezéshez hasonló finanszírozási forma, amelynél még azt is érdemes megkockáztatni az erre affinitást érzőknek, hogy csaljanak, mert a lebukás veszélye kicsi, a haszon pedig nagyon jelentős lehet. Senkit sem próbálunk persze rábeszélni arra, hogy bűnöző életmódot éljen, csak rá akarunk világítani az autólízing előnyös feltételeire, amelyek sajnos mindenkinek a figyelmét felkeltették.

Ha tehát azt állítjuk, hogy az autólízing nagyszerű feltételeket kínál illegális felhasználásra is, akkor ehhez hozzá kell tennünk, hogy a legális utak természetesen még jobbak. Nem csak azért, mert törvénytisztelő polgárként csak ezt az utat szabad járnunk, hanem azért is, mert a lízingelés valóban kiváló feltételeket kínál. Nem kell tehát ahhoz csalni, hogy a legtöbbet hozzuk ki egy lízingelésből, amely alapból kiváló feltételeket kínál.

Mi a lízing és miért "jobb" minden autóhitelnél?

Ha nem kizárólag a száraz számokra gondolunk (bár az autólízing ebben is a legjobb, mint majd később látni fogjuk), akkor is a lízingelést ajánljuk. Hogy miért? Mert a lízingcégek rugalmasabbak és emberbarátok, a bankok személytelenek és rugalmatlanok. Az autólízing feltételei egyszerűen kedvezőbbek. Ennek a hátterében az áll, hogy a bank csupán pénzt ad önnek az autója megvásárlásához, és azt szeretné minél gyorsabban és a piac által diktált legmagasabb kamattal visszakapni.

A lízingcégek helyzete teljesen más, és ebből ered minden előnyük: az autólízing cég ugyanis megveszi az autót, amelyet ön kinézett magának, és aztán behajtja az árát. Vagyis, a bankkal ellentétben a lízingcég igen kis kockázatot vállal, mivel az autó az övék, öntől csak az árát kérik el. Míg a bank bármikor szembesülhet azzal, hogy a tulajdonos nem fizet, elmarad, meghal, lerokkan stb., és utána fájhat a feje, a lízingcég dolga sokkal egyszerűbb: soha ne kerüljön sor rá, de ha az ügyfél bármilyen okból nem tud fizetni (betegség, munkanélküliség, halál – ez persze bekövetkezhet bármikor – vagy bármi egyéb), akkor a lízingcég elkönyveli, hogy az ő saját autóját nem lízingelik tovább, és egyszerűen visszaveszik a saját tulajdonukat, majd megkísérlik valaki másnak kiadni egy másik lízingkonstrukcióban. Ez a cég számára igen előnyös, hiszen semmit sem kell tenniük, nincs papírmunka stb., egyszerűen csak megszüntetik a szerződést. Az ön számára az ilyen konstrukciók pedig hihetetlenül jó feltételeket teremtenek: a cégek bátrabbak, szívesebben adnak hitelt, mivel kisebb a kockázat, amelyet el kell viselniük.

Melyek tehát az általuk kínált lízingkonstrukciók beharangozott, előnyös feltételei – mit mutatnak a száraz számok?

Feltételek

Lízingeléshez magánszemélyeknek és nem lakossági ügyfeleknek is csupán a használt vagy új autó árának 20%-át kell bemutatni, ez az önerő, amely az autóhitelhez képest (forint alapon 25, euróban 40%!) nagyon kedvező. Míg a hitelnél érdemesebb forint alapot választani a magasabb kamat ellenére is, addig a lízingelésnél ki lehet használni az euró alacsonyabb kamatát, esetleg romló árfolyamát, és közben nem kell csillagászati összegű önerőt felmutatni. A lízingkonstrukciókat ráadásul nem lakossági ügyfelek nyolc éves futamidővel választhatják (lakossági ügyfeleknek csak hét év).

A lízingelni kívánt autó értékének el kell érnie legalább az 500 000 forintot, és, ha használt autót vesz, arra is ügyeljen, hogy a kocsi a futamidő végén nem lehet 15 évesnél idősebb.

Az autólízing kalkulátor használata

Az autólízing kalkulátor segítségével kiszámoltathatja, hogy mennyibe kerülne havonta a megvásárolni kívánt autó lízingelése. Kiváló lízingkonstrukcióink biztosítják önnek, hogy a legjobb szerződést kötheti a legkedvezőbb feltételekkel. Ne igényeljen hitelt, válassza inkább a sokkal jobb, olcsóbb lízingelési lehetőségeket!

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Autóhitelezési fogalmak »

Az autóhitelezésben használt, és oldalunkon is gyakran előforduló legfontosabb kifejezések magyarázatát találja meg a fenti linkre kattintva.

Teherautó hitel online »

A teherautófinanszírozás keretében lehetőség nyílik 3,5t össztömeg alatti új és használt kistehergépkocsik hitelre történő megvásárlására.

Buszhitel igénylése »

Amennyiben használt buszt vagy teherautót, pótkocsit venne hitelre, akkor a jármű életkora a hitel lejártakor nem lehet több 12 évnél. Az online kalkulátor segítségével előzetes becslést készíthet, mennyibe kerülne adott összegű busz hitel törlesztése havonta.

Eurotax kalkulátor »

Hogyan működik az Eurotax kalkulátor? Töltse ki a szükséges mezőket, mi pedig e-mailben elküldjük önnek gépjárműve Eurotax katalógusban szereplő értékét, mindezt természetesen ingyen.
Facebook
Oldal