kalk.

Gyorsk.

Autóhitel BAR-listásoknak

Nehezen jut hitelhez, mivel a KHR (régebbi nevén BAR)-listán szerepel? Szeretne új vagy használt autót venni, de egy több évvel korábbi bankkártyatartozása miatt feketelistára tették Önt a bankok? Amennyiben passzív státusza van a KHR-listán, segíthetünk Önnek következő autója beszerzésében.

AUTÓHITEL BAR/KHR-LISTÁSOKNAK KALKULÁTOR

Igényelt hitelösszeg: forint Mennyi autóhitelt kíván felvenni? Az autóhitel felvételéhez szükséges önerő adás-vétel finanszírozásnál lízingnél HUF alapon 20%, EUR alapon 35%, hitelnél HUF alapon 25%, EUR alapon 40%.
Évjárat: év / A megvásárolni kívánt jármű évjárata - a futamidő lejártakor a jármű legfeljebb 15 éves lehet.
Futamidő: Az autóhitel futamideje 1 és 8 év között választható meg.
BAR (KHR)-lista? BAR / KHR listás státusza? (nem, passzív, aktív)
Felhívjuk figyelmét, hogy az autóhitel kalkulátor által számított eredmény tájékoztató jellegű és ajánlattételnek nem minősül.

Ha Ön passzív BAR-listás státuszú, akkor a járműfinanszírozásba kezes bevonása szükséges.

Mi az a passzív báros státusz? Miután rendezte tartozását, nem kerül le a KHR-listáról, csupán passzív státuszba kerül. Ezen a listán neve további öt évig fog szerepelni. Egyes intézeteknél azokat is büntetik, akik passzív, vagyis megszűnt KHR-listások. Nálunk viszont pénzéhez juthat ebben az esetben is.

Ha PASSZÍV KHR- (BAR)-listás státusza van, szüksége lesz önerőre, ami a vételár legalább 25%-a, és egy munkáltatói igazolásra, valamint egy kezesre.

Ha BAR-listára került még annak idején, vagy az azóta kevésbé baljós nevűre átlényegült KHR-listára (központi hitelinformációs rendszer), akkor úgy érezheti magát, mint aki vákuumba került, és lebeg, mint Mohamed koporsója.

A bankok különösen erkölcstelen logikája, hogy az ügyfél nem is tudja meg feltétlenül, hogy miért nem kap hitelt. Ha autóhitelért folyamodik – és nem minket hív segítségül, akik ismerjük a megoldást, mint erről később lesz szó –, egyszerűen nem kap. De nem tud venni hitelre mosógépet vagy számítógépet sem. A banki logika szerint aki egyszer bajba került, az nyilván soha többé nem fog autóba ülni, ruhát mosni és számítógépen levelet olvasni, állásra jelentkezni, szórakozni.

Melyek tehát a BAR- és KHR-listás ügyfeleknek szóló hitelek feltételei?

Magánszemélyként és nem lakossági ügyfélként egészen más konstrukciókat kínálunk, mivel jelenleg ezek a legjobbak között vannak. Nem érdemes például svájci frank alapú kölcsönnel foglalkozni, hiszen ott 50% fölött van az igényelt önerő, ez pedig már szinte felszólítás arra, hogy ne vegyen fel autóhitelt. Lássuk tehát azokat a lízing- és hitelkonstrukciókat, amelyek a legjobbak a jelen állás szerint:

Nem lakossági ügyfeleknek legföljebb hét éves futamidővel kínálunk forint és euró alapú hitelt vagy lízinget. Amennyiben a forinthitel mellett dönt, az autóhitel önereje a megvenni kívánt jármű értékének 25%-a, míg forint alapú lízing esetén csak 20%-ot kell felmutatni. Az euró alapú szerződések részint kedvezőbb, részint rosszabb feltételeket nyújtanak: euró alapú autóhiteléhez 40% önerő szükséges, míg euró alapú lízingszerződést már 35% önerővel köthet.

Nem lakossági ügyfeleknek csak lízingelési konstrukciókat kínálunk, mivel a hitelek annyira rossz kondíciókkal rendelkeznek, hogy nem érdemes még csak fontolóra sem venni egy hitelfelvételt. Vállalkozások tehát akár euró, akár forint alapon kötnek lízingszerződést, az önerő csak 20%. Ez valóban sokkal kedvezőbb, és jobb lehetőség nyílik az euró alapú hitelek alacsony kamatának kihasználására is. Emellett a nem lakossági ügyfelek akár nyolc évre is igényelhetik a BAR-listásoknak szóló hitelt, sőt a futamidő esetleg nyolc év múlva tovább nyújtható – de erre inkább ne kerüljön sor.

A BAR-os autóhitel legkisebb összege 300 000 forint, és az autó legalább 500 000 forintos értéket kell, hogy képviseljen.

Autóhitel kalkulátorunkkal kiszámoltathatja, hogy milyen törlesztéssel kínáljuk a hitelt és a lízingszerződést. Az autóhitel kalkulátor időt, energiát és bosszúságot takarít meg önnek.

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

Autóhitelezési fogalmak »

Az autóhitelezésben használt, és oldalunkon is gyakran előforduló legfontosabb kifejezések magyarázatát találja meg a fenti linkre kattintva.

Teherautó hitel online »

A teherautófinanszírozás keretében lehetőség nyílik 3,5t össztömeg alatti új és használt kistehergépkocsik hitelre történő megvásárlására.

Buszhitel igénylése »

Amennyiben használt buszt vagy teherautót, pótkocsit venne hitelre, akkor a jármű életkora a hitel lejártakor nem lehet több 12 évnél. Az online kalkulátor segítségével előzetes becslést készíthet, mennyibe kerülne adott összegű busz hitel törlesztése havonta.

Eurotax kalkulátor »

Hogyan működik az Eurotax kalkulátor? Töltse ki a szükséges mezőket, mi pedig e-mailben elküldjük önnek gépjárműve Eurotax katalógusban szereplő értékét, mindezt természetesen ingyen.
Oldal