Egyszerűen

Autóhitel okosan

Autóvásárlás előtt, ha kölcsönre van szükségünk, gyakran abba a hibába esünk, hogy míg az autót magát hónapokig keressük, szemléljük, kipróbáljuk, a szükséges hitelből azonnal elfogadjuk ami az utunkba kerül.

Érdemes és nem kidobott idő szétnézni a piacon, ki mit kínál, milyen költségekkel, milyen THM-mel, pontosan mekkora törlesztővel. Egy hosszabb, hetvenkettő-nyolcvannégy hónapos futamidő esetén bizony a néhány száz forintos havi törlesztőbeli eltérésnek is nagy szerepe van, ha a zsebünkre gondolunk.

72 hónap esetén 500 forintnyi eltérés 36000 forintot jelent. Ha belegondolunk, ebből futja 2-3 tankolásra, vagy ugyanennyi havi telefonszámlára biztosan. Keressünk bátran a piacon, versenyeztessük meg az autóhitel ügyintézőket, s a lehető legkedvezőbb ajánlatot fogadjuk csak el. Ugyanakkor fontos szempont lehet, hogy megbízható, legalábbis annak tartott, stabil finanszírozótól vegyünk fel járműhitelt, ilyen esetben ritkábban kell számolni rejtett passzusokkal a hitelszerződésben, stabilabb, megbízhatóbb feltételeket remélhetünk. A nagyobb pénzintézetek nehezebb engedhetnek meg maguknak egy-egy botrányos ügyletet, s a sajtó is - jellegéből adódóan - nagyobb feneket kerít egy stabilabb hátterű pénzintézet botlásának.

Ha bizonytalanok vagyunk, kérjük el a leendő hitelszerződés bianco változatát, hogy áttanulmányozhassuk, hozzáértő barátokkal átbeszélhessük minden részletét. Így kevesebb meglepetés érhet minket a tényleges szerződéskötéskor.

Autókereskedésektől ugyanakkor nem célszerű autóhitelt igényelni, illetve számolnunk kell azzal, hogy a hitelnek magasabb költségei lesznek, mint egy független hiteliroda segítségét igénybe véve. A finanszírozott autó árába is bekalkulálják sok esetben az általuk intézett hitel után jóváírt jutalékot, már csak ezért sem a lehető legkedvezőbb - egyszerűség kedvéért legolcsóbb - hitelt ajánlják a kereskedők.

Tisztelet a kivételnek természetesen, de ma Magyarországon ez biztosan ritka jelenség, ha egyáltalán létezik. Ahogy a mondás tartja: cipőt a cipőboltból. Lefordítva: autóhitel az autóhitel ügyintézőtől, ne az autókereskedőtől.

Vissza a többi autós, pénzügyi hírhez »

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Gépjármű adásvételi minta szerződés (letöltés) »

A gépjármű adásvételi szerződés megalkotása első pillantásra nem tűnik bonyolultnak, ám ha nem felelünk meg bizonyos tartalmi kritériumoknak, akkor a szerződés nem lesz érvényes.




Facebook
Oldal