Egyszerűen

Autóhitel feltételek változásai 2010-ben

Az autóhitelek piaca állandó változásoknak van alávetve, hiszen a hitelek a világpiactól, a dollártól, az eurótól, a svájci franktól és még ki tudja, mi mindentől függenek. A gazdasági válság során a bankok és egyéb pénzintézetek annyira megijedtek, hogy hirtelen lehetetlen módon megszigorították az autóhitelek, motorhitelek és egyéb hitelek feltételeit.

Ez bizonyos fokig érthető, mivel a bankok is úgy reagálnak a problémákra, mint bárki más: ha baj van a járműhitelekkel, azonnal kapkodni kezdenek, és gondolkodás nélkül szigorítani akarnak a feltételeken. Ennek eredménye volt az, hogy míg 2008-ban az autóvásárlásoknak még 90%-át gépjármű hitelből oldották meg a cégek és magánszemélyek, addig 2009-ben megfordult a tendencia, és már csak a nagyon kis számú eladott autó 10%-át vették meg autóhitelből vagy autólízingeléssel. Az elképesztő mértékű visszaesés az autóeladásokban és az autóhitelek területén persze csak részben a bankok hibája. Jól látszik az azóta eltelt időket megvizsgálva, hogy valóban sokan voltak, akik akkor is felvettek járműhitelt, ha valójában nem bírták annak törlesztését kigazdálkodni. Az ilyen hibák elkerülésében segít a gépjármű hitel kalkulátor, de hiába ajánlottuk mi is, hogy ügyfeleink minden esetben alaposan gondolják át a hitel felvételét, bizonyára az általunk kiközvetített autóhitelek és motorhitelek közt is volt olyan, amely bedőlt. Sajnos mi is csak annyit látunk a hozzánk fordulók anyagi helyzetéből, amennyit megmutatnak nekünk, így nem tudtuk felhívni a felelőtlen gépjármű hiteles adósok figyelmét, hogy nem biztos, hogy jó úton járnak. Ebből a szempontból tehát nem feltétlenül káros a feltételek szigorítása.

A 2010-es év aztán újabb változásokat hozott: a használt és új autók piaca mintha magára talált volna, a magyar autógyártás is talpra állni látszik (gondoljunk a hazai autógyárak termelésének felfutására vagy a Mercedes és az Opel gyárak fejlesztéseire hazánkban), a hitelek viszont nem követték a kedvező változásokat, elsősorban a feltételek szigorodása miatt. Mire gondolunk? Nőtt az autóhitelhez szükséges önerő, az autólízingelésé nem különben. A svájci frank kikerült a felvehető autóhitelek elszámolási devizái közül, mivel menekülővaluta lévén, ha baj van a világgazdaságban, azonnal hegymenetbe kapcsol az árfolyama.

A cégek immár csak autólízingelésre jogosultak, számukra nincs többé autóhitel. A futamidő is megváltozott: cégek nyolc évre, magánszemélyek hét évre oszthatják el a járműfinanszírozás terheit.

Az autóhitel kalkulátor jó szolgálatot tesz, ha a megváltozott feltételek között is szeretné megtalálni a legjobb, önnek való hitelt. Használja ingyenes szolgáltatásunkat, hogy ön ne tartozzon azok közé, akik nem sokára saját hibájukból és figyelmetlenségük miatt egy komoly és feleslegesen drága hitel részleteit lesznek kénytelenek nyögni.

Vissza a többi autós, pénzügyi hírhez »

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Gépjármű adásvételi minta szerződés (letöltés) »

A gépjármű adásvételi szerződés megalkotása első pillantásra nem tűnik bonyolultnak, ám ha nem felelünk meg bizonyos tartalmi kritériumoknak, akkor a szerződés nem lesz érvényes.




Facebook
Oldal