Egyszerűen

Év végi kalkuláció

Aki követi a közélet eseményeit, az tudja, hogy nem hogy az autóhitel feltételeinek megváltoztatását nem engedik a bankok, hanem a jegybank elnökének fizetését sem szeretnék csökkenteni.

A kötelező biztosítás idei átalakítása többeknek hozott örömet, mint bánatot. Ennek oka, hogy az előzetes várakozásokkal ellentétben (melyeket ki tudja, kik kezdtek el terjeszteni a sajtóban) a kötelező felelősségbiztosításokra befizetendő összeg jelentősen csökkent, ráadásul nem csupán az autótulajdonosok (és autóhitel tulajdonosok, erre később kitérünk) egy töredékénél, hanem bizonyos kalkulációk szerint legalább 90%-ánál. Érdekes probléma persze az is, hogy az autóhitellel ellentétben az idő múlásával amúgy is kevesebbet kell fizetni (bonus-malus besorolás!), tehát a kgfb díja minden biztosítónál folyamatosan csökken, csak az a kérdés, hogy mennyivel. Sokan felsóhajthatnak most, hogy bárcsak a gépjárműhitelük törlesztése is ugyanilyen ütemben menne lefelé, vagyis tíz év rendes részletfizetés (ami tíz év balesetmentes vezetésnek felel meg) után az autóhitel úgy csökkenne, hogy az eredeti törlesztés 50%-át kellene csak befizetni a gépjármű hitelére, és mégis elfogyna a felvett kölcsön. Sajnos azonban ilyen konstrukció nem létezik, és az állam sem tud garantálni hasonlót, mint ahogyan a kgfb-nél egyszerűen egy törvénnyel beleszólt, hogy holnaptól más az elszámolás, ezért csökkennek a díjak. Aki követi a közélet eseményeit, az tudja, hogy nem hogy az autóhitel feltételeinek megváltoztatását nem engedik a bankok, hanem a jegybank elnökének fizetését sem szeretnék csökkenteni, és ha bárki bármivel előáll, ami megrövidíti alacsony kis hasznukat, akkor azonnal különböző nem ide való vádakkal állnak elő.

Vissza a többi autós, pénzügyi hírhez »

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Gépjármű adásvételi minta szerződés (letöltés) »

A gépjármű adásvételi szerződés megalkotása első pillantásra nem tűnik bonyolultnak, ám ha nem felelünk meg bizonyos tartalmi kritériumoknak, akkor a szerződés nem lesz érvényes.




Facebook
Oldal