Egyszerűen

Jeep Cherokee

A Jeep Cherokee jócskán kilóg a szabadidő-autók (SUV-ok) sorából, de nem csupán a származása miatt. Már az sem természetes, hogy amerikai létére itthon csak dízelmotorral kapható.

Manapság nem is olyan könnyű megállapítani egy autó származását, hiszen a többi között Jeep és Chrysler is régóta készül már a szomszédos Ausztriában. A Cherokee azonban nemcsak azért számít kakukktojásnak a SUV-ok között, mert azok többsége a Távol-Keletről és újabban valamely európai márka gyárából érkezik, hanem azért is, mert felépítését, menettulajdonságait és képességeit figyelembe véve legalább olyan közel áll a terepjárókhoz, mint a szabadidő-autókhoz. Valójában valahol a két kategória között helyezkedik el félúton, hasonlóan a japán származású Suzuki Vitarához. Erre az autó külseje is rájátszik, hiszen a Wrangler-szerű orr-rész, a hangsúlyos sárvédők vagy a kívülre helyezett pótkerék láttán mindenki az igazi terepjárókra gondol. Menet közben csak fokozódik ez az érzés, hiszen a mackós járású Cherokee nagyvonalúan bánik a kisebb úthibákkal, a nagyobbakon viszont főleg az autó hátulja pattog, igazi terepjárós menettulajdonságokat mutat. A 2,8 literes dízelmotor alaphelyzetben a hátsó kerekeket hajtja, ám a sebességváltó melletti karral lehetőség van összkerékhajtás, sőt terepező áttétel kiválasztására is. Az utastér kivitele, anyagválasztása egyszerű, kialakítása jellegzetesen amerikai. Az ülések szinte oldaltartás nélküliek, rajtuk a csúszkálást a tesztautó kárpitozása is fokozta. A belső világítás a bal bajuszkapcsolóról állítható, a fedélzeti számítógép a tetőkárpiton kapott helyet, a menetstabilizáló pedig a kormánykerék mögött kapcsolható ki-be – csakhogy néhányat említsek a rendhagyó megoldások közül. A csomagtartó jól használható, a padlón akasztók segítenek a rakomány rögzítésében, s míg az ötödik ajtó oldalra, a hátsó szélvédő külön, felfelé nyílik.

Vissza a többi autós, pénzügyi hírhez »

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Gépjármű adásvételi minta szerződés (letöltés) »

A gépjármű adásvételi szerződés megalkotása első pillantásra nem tűnik bonyolultnak, ám ha nem felelünk meg bizonyos tartalmi kritériumoknak, akkor a szerződés nem lesz érvényes.




Facebook
Oldal