Egyszerűen

Másképp tekintünk az autóra

Ma már teljesen másképp gondolunk az autókra, mint például az 1980-as években, amikor még jóval kevesebb autó futott az utakon, és autóhitel helyett saját megtakarításból vásároltunk.

Megfigyelhető, hogy az idősebb generáció még ma is vagyontárgyként tekint az autóra, amíg a mostani generáció már sokkal inkább használati eszköznek tekinti, felfogásunk szerint az autó van értünk, nem pedig mi érte. Nagyszüleink saját megtakarított pénzükön (amit jobban megbecsülnek, mint a könnyen jött pénzt) vásároltak, a mostani generáció túlnyomó többsége pedig idegen forrásból, autóhitel vagy autólízing révén veszi meg az autót. Azzal, hogy régen hosszú hónapokat kellett várni az új autóra, még inkább emelte nagyszüleink szemében az autó értékét. A mai reklámok úgy hirdetik az autóhiteleket, mint ami "alanyi jogon jár", így fel sem tesszük a kérdést: megengedhetjük-e egyáltalán magunknak, hogy autót vásároljunk. Pedig érdemes lenne átgondolni, hogy tudjuk-e fizetni az autóhitel havi törlesztőrészleteit és az egyéb költségeket, különben túlvállaljuk magunkat – ahogy ma már többszázezer polgár, aki a KHR-ben szerepel. Aki korábban esett ebbe a csapdába, de már rendezte adósságát, lehetősége van autóhitel felvételére. Az ún. BAR/KHR-lista autóhitel egyszeres passzív KHR-listások számára elérhető hitellehetőség (kezes bevonásával). A rendszerváltás óta az autókínálat is teljesen megváltozott. Manapság sokkal több autómárka és típus közül választhatunk. Az autók sokkal felszereltebbek, évről évre új fogalmakkal ismerkedünk meg, amelyek kényelmesebbé teszik utazásunkat. Ma már nem csupán négy kereket vásárolunk, hogy A pontból B-be jussunk, hanem érzést, biztonságot, esztétikát és nem utolsósorban bizalmat. Amennyiben ön is autót szeretne vásárolni, az autóhitel kalkulátor segítségével nagyon jó becslést készíthet a leendő törlesztőrészletről. A lényeg, hogy csak akkora terhet vállaljon, amit ténylegesen fizetni is tud majd.

Vissza a többi autós, pénzügyi hírhez »

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Gépjármű adásvételi minta szerződés (letöltés) »

A gépjármű adásvételi szerződés megalkotása első pillantásra nem tűnik bonyolultnak, ám ha nem felelünk meg bizonyos tartalmi kritériumoknak, akkor a szerződés nem lesz érvényes.




Facebook
Oldal