Egyszerűen

Milyen kölcsönt igényeljek autóvásárláshoz?

Személygépjármű vásárlása előtt az ember önkéntelenül is számba veszi a lehetőségeket, és előbb-utóbb eljut oda, hogy felteszi magának a kérdést: milyen hitelt célszerű választani például egy használt autó megvételéhez?

Vegyek fel személyi hitelt, amit lényegében arra költök, amire akarok, vagy kössem össze hitelkérelmemet a kocsi vásárlásával, és válasszam az autóhitel lehetőségét?Előbbi mellett szól, hogy ha megkapom a kölcsönt, utána gond nélkül bemehetek bármelyik szalonba, és kipengethetem a teljes összeget, nem kell figyelnem azt, hogy hány százalék önerőt és miképp kell beadni, valamint milyen módon határozzák meg például a törlesztőrészletet.

Utóbbi mellett a legvilágosabb érv az, hogy olcsóbb és mégiscsak egyszerűbb összekötni a dolgokat, illetve az autóvásárlási hitelt választani, semmint különszedni és bonyolítani életünket. A személyi hitel kamatáról köztudott, hogy magasabb, hiszen gyakorlatilag a kölcsönt igénylő ügyfél jövedelme számít fedezetnek. Egy használt autó esetében a hitelt adó intézet számára az autó jelenti a megnyugtató és elfogadhatóbb fedezetet.

Az autóhitel kamata az ügyfél számára sem annyira megterhelő, egy hitelkalulátor segítségével pedig könnyedén kiszámítható a különbség, és magunk is láthatjuk, hogy botor dolog lenne olyat választani, amivel csak rosszabbul járunk. Az autóhitel kalkulátor segítéségével azt is láthatjuk, hogy személyi kölcsönöket rövidebb távra adnak, autóvásárlási hitel futamideje viszont lehet hosszabb is. Egyes esetekben az sem jelent problémát, ha rajta vagyunk a KHR-listán, ugyanis az autó mint fedezet elég erős tud lenni, hogy néhány intézet így is folyósítson.

Nem árt figyelembe venni még azt a tényt, hogy 14 évesnél öregebb autóra nem sok esetben történik autóhitel folyósítása, és a legtöbb esetben azt is célszerű figyelemmel kísérni, hogy a futamidő lejártakor ne legyen a kocsi idősebb 15 évesnél. Az autóhitel törlesztése alatt pedig nem kell félnünk, a személygépjármű a mi tulajdonunkban marad. És ha még mindig azon gondolkodunk, hogy megéri-e az autóvásárlási hitel nekünk, ne felejtsük el azt sem, hogy a minimális háromszázezer forint mellett a személyi kölcsön több mint tízszeresét, ötven millió forintot is igényelhetünk szükség esetén.

Vissza a többi autós, pénzügyi hírhez »

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Gépjármű adásvételi minta szerződés (letöltés) »

A gépjármű adásvételi szerződés megalkotása első pillantásra nem tűnik bonyolultnak, ám ha nem felelünk meg bizonyos tartalmi kritériumoknak, akkor a szerződés nem lesz érvényes.




Facebook
Oldal