Egyszerűen

Hitel új autóra

Ha autóra van szüksége munkájához, és jelenleg nincs abban az anyagi helyzetben, hogy készpénzért vásároljon, de mindenképp új gépjárművet szeretne, hitelt is igényelhet.

Sokan inkább vállalják, hogy egy kicsit többet költenek a gépkocsira, mint hogy egy olcsóbb, de használt autót vegyenek. Ha attól fél, hogy a használt autó későbbi javítási költségei nagyobb összeget tennének ki, mint amennyivel többe egy új kerül, válasszon inkább egy kedvező hitelkonstrukciót, és máris megtalálta a köztes megoldást. Magánszemélyként a hitelt és a lízingelést egyaránt választhatja, egy cég képviselőjeként csak az utóbbira van lehetősége. A hitelintézetek általában kedvezőbb feltételekkel kínálják az autóvásárlási, mint az egyéb típusú hiteleket, ugyanis ebben az esetben nincs szükség sem ingatlan- sem egyéb fedezetre, hiszen maga a gépkocsi szolgál fedezetként. A hátrány mindössze annyi, hogy jelzálogtárgy lévén az autót a futamidő lejártáig nem adhatja el, de más korlátozást ez nem jelent. Tehát ugyanúgy és ugyanarra használhatja, mintha egy összegben kifizette volna a kereskedőnek. Ha forint alapú hitelt szeretne felvenni, legalább 25 százalék önerőre van szüksége, az euró alapúhoz pedig legalább 40 százalékra. A hitelbírálat során a szükséges dokumentumok benyújtása után a hitelintézet megvizsgálja többek közt az igénylő vagyonát, kapacitását, azaz visszafizetési képességét és karakterét, azaz visszafizetési készségét. Mindehhez figyelembe veszi életkorát, munkaviszonyát, jövedelmét, munkahelyének stabilitását, közüzemi számlái befizetésének idejét, esetleges jelenlegi hiteleit és bankszámláinak egyenlegét. Amennyiben a hitelintézet mindent rendben talál, azaz az igénylőt hitelképesnek ítéli, megtörténhet a szerződéskötés. Ha szeretné minél inkább leegyszerűsíteni ezt a folyamatot, érdemes egy autóhitel kalkulátor, illetve egy hiteltanácsadó segítségét igénybe vennie. Elképzeléseinek ismertetése után közösen megvitatják, melyik konstrukció lenne önnek a legmegfelelőbb, majd segítenek a papírmunka intézésében is, így sok fáradságtól és elvesztegetett időtől kímélheti meg magát.

Vissza a többi autós, pénzügyi hírhez »

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Gépjármű adásvételi minta szerződés (letöltés) »

A gépjármű adásvételi szerződés megalkotása első pillantásra nem tűnik bonyolultnak, ám ha nem felelünk meg bizonyos tartalmi kritériumoknak, akkor a szerződés nem lesz érvényes.




Facebook
Oldal