Egyszerűen

Mikor forduljunk hitelközvetítőhöz?

Örök kérdés, érdemes-e hitelt felvenni, ha az ember nagyon vágyik valamire, és szeretné azonnal megvenni; vagy le kell győznünk a türelmetlenségünket, és gyűjtögetni még egy kicsit.

Az nem a legjobb döntés, ha mindig mindent hitelre veszünk, a mosógéptől a mobiltelefonon keresztül a karácsonyi ajándékokig. Hiszen egyrészt sokkal nagyobb értékkel bír valami a számunkra, ha azért tudtuk megvenni, mert megdolgoztunk érte, másrészt pedig ki szeretne évekig kamatokat fizetni… Viszont van olyan helyzet, amikor kénytelenek vagyunk belátni, hogy csakis hitelre vásárolhatunk. Ilyen eset, ha sürgősen autóra van szükségünk, mert például vidéken kaptunk munkát, és naponta ingáznunk kell. Ilyenkor az évekig való gyűjtögetés nem megoldható, hiszen, ha nem orvosoljuk azonnal a problémát, elesünk a munkától. Az autóhitel más súlycsoport, mint például, ha egy mobiltelefont vásárolunk hitelre. Valószínűleg mindenki meg tudná oldani, hogy pár hónapig még a régi telefonját használja, amíg össze nem gyűlik a megfelelő összeg a bankszámláján. Egy autó árát összegyűjteni viszont a mai fizetések mellett hosszú évekbe telne. Így nem kell haragudnunk magunkra, amiért takarékos ember létére autóhitelt veszünk igénybe; hiszen, ha továbbra is jól tudunk bánni a pénzzel, könnyedén kigazdálkodhatjuk a törlesztőrészleteket a havi költségvetésből. Azért persze nem árt körültekintően eljárni, mielőtt hitelt igénylünk. Érdemes körbekérdezni barátainkat, akik voltak már hasonló helyzetben, azaz vettek már fel autóhitelt, illetve elgondolkodhatunk azon is, hogy egy szakértő segítségét vesszük igénybe. Mivel a hitelügyintéző cégek közvetítői díjukat a megbízójuktól kapják, nekünk ez úgysem kerül semmibe, akkor pedig miért is ne használjuk ki ezt a lehetőséget is. Kifejezetten ajánlott ez a megoldás, ha egyáltalán nem vagyunk járatosak a pénzügyekben, így legalább biztosan nem fogunk mellé.

Vissza a többi autós, pénzügyi hírhez »

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Gépjármű adásvételi minta szerződés (letöltés) »

A gépjármű adásvételi szerződés megalkotása első pillantásra nem tűnik bonyolultnak, ám ha nem felelünk meg bizonyos tartalmi kritériumoknak, akkor a szerződés nem lesz érvényes.




Facebook
Oldal