Egyszerűen

Mi alapján válassza ki a megfelelőt?

Mióta készül Ön lecserélni régi autóját egy újra? Van, aki hosszú éveken keresztül spórol álmai járművére, mígnem a vásárlás pillanatában derül ki, hogy az addig félre tett pénze csak nem lesz elég… Bizony, nehéz ügy ez. Ott állunk a nehezen félretett pénzecskénkkel, mire kiderül, hogy az nem elég szinte semmire.

Most akkor mi lesz? Hogyan tovább? Szerencsére feltalálták az autóhitel lehetőségét, amelynek hála a hiteligénylés napjától számítva néhány munkanapon belül már az Ön birtokában is lehet a hőn áhított járműve. Ám nem mindegy, hogy melyik hitellehetőséget választja a piacon fellelhető konstrukciók közül. Mert hát nagyon nem mindegy, hogy a későbbiekben aztán hány hónapon keresztül kell törleszteni autóhitelét. Sok-sok tényező van tehát, amelyre feltétlenül oda kell figyelnünk, ha a gépjármű finanszírozás lehetősége mellett döntünk. Az első és talán a legfontosabb, hogy melyik hiteltanácsadót választja, hogy melyik hitelintézet végzi el az autóhitellel együtt járó feladatokat.

A megfelelő hiteltanácsadó kiválasztása azért fontos, mert a tanácsadónak adott helyzetben figyelmeztetnie kell, hogyha Ön esetleg nem gondolta volna át a lehetőségeihez mért hitel konstrukciókat. Hiszen az egyértelmű, hogy a rövidebb futamidejű autóhitel jobban megéri, de ezt csak az válassza, aki stabil, hosszú távú munkahellyel rendelkezik, vagy az, aki időközben be tudja biztosítani a hitel törtélesztő részletének fizetését egy másodállással vagy bármilyen tevékenységgel, amely fedezi, vagy segíti, hogy havonta összegyűljön az a bizonyos pénzösszeg, amely a hitel törlesztéséhez elengedhetetlen szükséges.

A hosszabb futamidő kevésbé kifizetődő, hiszen ebben az esetben, az első időszakban gyakorlatilag csak a kamatokat fizeti vissza, de az autó vételárába aligha rak bele. A legoptimálisabb tehát, hogyha inkább megvárja, mire összegyűljön egy nagyobb összeg, hogy ekkorra már csak egy minimális pénzösszeget legyen szükséges felvennie. Ne adja meg a hitelintézeteknek azt az örömet, hogy fizeti nekik a hihetetlen összegű kamatokat hónapról hónapra. Döntsön okosan, ha kell, kérjen tanácsadói segítséget!

Vissza a többi autós, pénzügyi hírhez »

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Gépjármű adásvételi minta szerződés (letöltés) »

A gépjármű adásvételi szerződés megalkotása első pillantásra nem tűnik bonyolultnak, ám ha nem felelünk meg bizonyos tartalmi kritériumoknak, akkor a szerződés nem lesz érvényes.




Facebook
Oldal