Egyszerűen

Klasszikus konstrukciók

Mi a klasszikus autóhitel? A klasszikus autóhitel új vagy használta autó vásárlására vehető fel. A feltétele, hogy a megvásárolni kívánt gépjármű életkora nem haladhatja meg a hitel lejáratakor a 15 évet.

Nem csak az autó életkora mérvadó, hanem az is, hogy az autóra vagy teherautóra, motorra stb. mennyi az a minimális vagy maximális összeg, amit fel lehet venni. A minimális finanszírozás 300.000 Ft, a maximális pedig 50.000.000 Ft. Az, hogy mennyi hitel vehető fel egy autóra az határozza meg, hogy mannyi az autó Euro-Tax értéke. Az Euro-Tax egy szinte szabványnak elfogadott svájci, az autó jelenlegi piaci értékét megállapító program. A bankok és a kereskedők is ezt veszik mérvadónak autóvásárlásnál vagy hitelfelvételkor. A jelenlegi piaci értéket, és eladási értékét befolyásolja az autó állapota is, hiszen egy adásvétel esetében egy vevő számára ez is nagyon fontos tényező. Kevesebbet ér a jármű, ha az állapota nem megfelelő. Azt hogy mennyi hitel vehető fel a kívánt járműre, autóhitel kalkulátorok segítségével könnyedén ki lehet számolni. Az autóhitel kalkulátorok használata nagyon egyszerű, csak meg kell adni, hogy mennyi hitelt szeretne, mennyi időre, utána kollégánk a törlesztő részletet illetően tud Önnel konzultálni.

Az Euro-tax érték segítségével megállapítható, hogy egy járműre mennyi hitel vehető fel. Nem a teljes piaci érték, hanem annak egy bizonyos százaléka, 80% körül. Autóvásárláskor tehát a kettő különbözete az úgynevezett önerő. Ezzel az önerővel kell rendelkezni a vásárlónak, hitelfelvevőnek. Amennyiben például egy drágább autót szeretne megvásárolni, bele kell kalkulálnia azt is, mielőtt a bankhoz fordulna hitelért, hogy ennek az összegnek csak egy részét tudják finanszírozni, a többivel rendelkezni kell. A lehetséges önerő mértéke attól is függ, hogy milyen gépjármű finanszírozási konstrukciót választ:

  • az önerő forint alapú hitelnél 25%
  • euró alapú hitelnél 40%
  • az önerő forint alapú lízingnél 20%
  • euró alapú lízingnél 35%
Nem csak autóvásárlás céljából vehetünk fel hitelt. Autóhitelt felvehetünk saját gépjárművünkre is, gyors kölcsön formájában. A konstrukció itt is lehet hitel vagy lízing. Mint adásvételnél, itt is csak az Euro-Tax érték egy adott százaléka vehető fel, és nem az autó teljes piaci értéke. A bírálattól a folyósításig körülbelül 5 napon belül el lehet jutni, innen is kapta a „gyors” jelzőt a hitel. A személyi kölcsönökhöz képest itt a feltételek kedvezőbbek. Az autó a tulajdonosnál marad a törlesztés ideje alatt is, és a felvett összeg szabad felhasználású. Az bank mindössze egy opciós, vagy jelzálogjogot jegyeztet be a járműre, ami a tulajdonosnak semmilyen korlátozást nem jelent. Addig viszont, amíg fennáll a tartozás, nem adható el a jármű (motor, személygépjármű, teherautó stb.).

Vissza a többi autós, pénzügyi hírhez »

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Gépjármű adásvételi minta szerződés (letöltés) »

A gépjármű adásvételi szerződés megalkotása első pillantásra nem tűnik bonyolultnak, ám ha nem felelünk meg bizonyos tartalmi kritériumoknak, akkor a szerződés nem lesz érvényes.




Facebook
Oldal