Egyszerűen

Autóhitel-csalás

6 év letöltendő fegyházbüntetést szabott ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság 2010. májusában egy autóhitel-csalási ügy elsőrendű vádlottjára.

6 év letöltendő fegyházbüntetést szabott ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság 2010. májusában egy autóhitel-csalási ügy elsőrendű vádlottjára. A vádirat szerint több rendben, hozzávetőlegesen 130 millió forintnyi kárt okozva követtek el bűncselekményt. Az elsőrendű vádlott és közel 80 társa törött autók adatait hamisították meg hitel igénylése céljából. Törött, vagy totálkáros autók nem szolgálhatnak autóhitel fedezetéül – hiszen ha az adós nem fizet, a finanszírozó pénzügyi szervezetnek az autón túladva kell pótolni a vissza nem fizetett hitelből adódó bevétel kiesésüket. Az ilyen autók pedig érthető okokból felelnek meg fedezetnek. Az eset számos kérdést felvet: ki, mikor, milyen pozícióban mulasztott, hiszen a fedezetként szolgáló autókat előzetesen engedéllyel rendelkező állapotfelmérő állomásoknak kell átvizsgálniuk, s erről írásban, nyomon követhető módon értesíteni a leendő finanszírozó szervezetet.

Vissza a többi autós, pénzügyi hírhez »

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Gépjármű adásvételi minta szerződés (letöltés) »

A gépjármű adásvételi szerződés megalkotása első pillantásra nem tűnik bonyolultnak, ám ha nem felelünk meg bizonyos tartalmi kritériumoknak, akkor a szerződés nem lesz érvényes.




Facebook
Oldal