Egyszerűen

Készpénzzel drágább

Használt autós hirdetéseket böngészve gyakorta botlunk olyan hirdetésekbe, amelyeknél a feltüntetett vételár csak hitellel történő vásárlásnál érvényes.

Használt autós hirdetéseket böngészve gyakorta botlunk olyan hirdetésekbe, amelyeknél a feltüntetett vételár csak hitellel történő vásárlásnál érvényes. Készpénzes fizetésnél felárat számolnak fel. A jelenség oka, hogy az autókereskedő iroda egyúttal hitelközvetítő iroda is, azaz az elintézett hitelek – egyúttal eladott autók - után jutalékot kap. Ha az autót vételárát készpénzzel, vagy nem általuk intézett hitellel egyenlítjük ki, természetesen elesnek ettől a jutaléktól. Ezt az összeget, árkülönbözetet kell megfizetnünk ilyenkor. Kérdés, hogy mennyire etikus ez a fajta hozzáállás. Miért kellene mindenáron hitellel autót vásárolni, vagy a kereskedő által kínált hitelt választani, ha saját utánajárással tudunk kedvezőbb feltétekkel rendelkező kölcsönt találni. Célszerű erre figyelni autóvásárláskor, s idő előtt feltenni az erre vonatkozó kérdést a kereskedőnek. A kitáblázott, kedvezőnek tűnő vételár ugyanis sajnos nem minden esetben kedvező – azaz csak bizonyos feltételek teljesülése esetén, melyek a vásárlást már kevésbé teszik vonzóvá.

Vissza a többi autós, pénzügyi hírhez »

Hírlevél
Adatait bizalmasan kezeljük.

ÜZEMANYAG­ÁR-KERESŐ

Gépjármű adásvételi minta szerződés (letöltés) »

A gépjármű adásvételi szerződés megalkotása első pillantásra nem tűnik bonyolultnak, ám ha nem felelünk meg bizonyos tartalmi kritériumoknak, akkor a szerződés nem lesz érvényes.




Facebook
Oldal